Breaking News

ponedjeljak, 12. siječnja 2015.

Jesenska zlevanka: Kolač za vrtiće i najfinije restorane

Zlevanka je tradicionalni recept kontinentalne Hrvatske koji se priprema od kukuruznog brašna, jaja, ulja i vrhnja. Kao i mnogi drugi jednostavni recepti i ovaj ima svoje maštovite verzije koje otkrivaju novo lice već poznatog okusa.

Moram napomenuti da je kolač jako sočan, ali se lijepo reže pa je pogodan i za izrezivanje u različitim oblicima i za transport.

Sastojci
• 640 g kuhane tikve
• 400 ml mlijeka
• 200 ml ulja
• 4 jaja
• sok 1 naranče
• ekstrakt vanilije
• 340 g integralnog brašna
• 200 g kukuruznog brašna
• 140 g šećera
• žličica praška za pecivo
• malo cimeta i đumbira u prahu
• prstohvat soli

Postupak
1. Skuhajte tikvu da postane mekana. Štapnim mikserom je usitnite. Ostavite da se malo ohladi, zatim dodajte mlijeko, ulje, jaja, sok od naranče i ekstrakt vanilije. Sve dobro promiješajte.
2. Pomiješajte obje vrste brašna, dodajte šećer, prašak za pecivo, cimet, đumbir i prstohvat soli.

3. Smjesi od brašna dodajte smjesu s tikvom i dobro izmiješajte pjenjačom.

4. Izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup/protvan i pecite na 190°, 30 minuta (ostat će malo vlažan iznutra, ali takav treba biti).





                                                    Izvor: http://zadovoljna.dnevnik.hr/




                                               

Nema komentara:

Objavi komentar

Designed By Published.. Blogger Templates