Breaking News

petak, 9. siječnja 2015.

Slani rolat sa ajvarom

Slani rolat sa ajvarom je odličan izbor ako želite fino predjalo za svoje goste. U kombinaciji sa slanim rolatom u korama sa sirom i šunkom daje idealan spoj predjela. Uvek meru možete da prepolovite pa na primer, pola uradite na ovaj način a drugu polovinu da napravite slani rolat u korama  i time dobijete dva predjela.



Sastojci:
  • 500 gr kora za pitu
  • 2 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 50 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 1 kašičica soli
Nadjev:
  • 12 kašika ajvara
  • 300 gr šunkarice
  • po želji se može narendati trapist sir

Priprema:
          Prvo od kora odvojiti dve kore koje će vam trebati na kraju.
          Zatim ostatak podeliti na dve gomile.
          Umutiti jaja, jogurt, mleko, ulje i so.
Uzeti prvu gomilu pa slagati koru na koru i svaku premazivati ovom umućenom smesom.
Slobodno mažite kore smesom od jogurta i jaja, imaćete dovoljno za oba rolata i posle za premazivanje. 
          Zadnju koru ne mazati nego premazati sa 6 kašika ajvara i poslagati pola mere šunkarice.
Uviti kore u rolat, ali užu stranu, da bi rolat bio deblji i imao više kolutova od uvijanja.
Postupak ponoviti još jednom sa ostatkom kora.
          Sada imate dva rolata i dve kore koje ste ostavili.
Svaki rolat uviti u jednu koru, dobro stisnuti rukama dok uvijate, zato se ova kora i ostavlja da bi se pričvrstio rolat.
Podmažite pleh uljem , pa stavite oba rolata.
          Premažite ih sa umućenom smesom koja vam je preostala, može se posuti nekim semenkama, ko voli  i               pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 – 30 minuta, zavisno od rerne i da li volite više ili               manje pečeno.






                   Izvor: http://domacirecepti.net/

Nema komentara:

Objavi komentar

Designed By Published.. Blogger Templates